til forsiden
 

Dansens Dag 2014

 

I 2014 blev Dansens Dag koordineret af Dansehallerne for sidste gang. Dansens Dag nåede i 2014 sit foreløbige højdepunkt med omkring 325 arrangementer, 50.000 deltagere og 100.000 tilskuere på landsplan. Her følger et lille udpluk af de mange arrangementer på Dansens Dag 2014:


I Skagen åbnede Sofie Kruuse og Allan Simonsen et stort heldags familiearrangement med danseshows, foredrag og workshops. I Odense var der arrangeret et bredt program på Amfiscenen med bl.a. U-Kompagniet, City Ballet, linedance og koreografi-konkurrence for unge talenter, en dag der blev rundet af med en dansefest med DJs. På Skarø/Drejø-færgen blev der spillet levende musik og budt op til dans, og på Fanø blev alle øens dagpleje- og vuggestuebørn samlet på Realen til elefant- og trolde-dans. Scenekunstcentret i Aarhus præsenterede i samarbejde med dansescenen Bora Bora en række forestillingsuddrag på Store Torv i Aarhus; blandt andet kunne man opleve dans ned ad Aarhus Domkirke med danseren Esther Wrobel.

 

Københavns Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen åbnede Dansens Dag på Hovedbanegården om morgenen, efter 100 glade folkeskoleelever fra 0. og 5. klasse havde overrasket med Årets Dans-flash mob. Senere på dagen blev den store dansescene på Nytorv, Dansestafetten, åbnet af Kulturminister Marianne Jelved. I København strakte fejringen sig over flere dage, og her kunne man på flere biblioteker komme til ”Dans med din bibliotekar”. Det Kongelige Teater havde programsat en hel dag med masser af aktiviteter bl.a. Brunch’n’Ballet, stangskole v/ Nikolaj Hübbe og Mime v/Morten Eggert. VerdensKulturCenteret havde inviteret 50 russiske folkedansere, alle over 65 år, til København, hvor de fremviste traditionelle folkedanse og bød forbipasserende på Skt. Hans Torv op til dans. På Kgs. Nytorv havde fotograf Henning Sjøstrøm i perioden 26. april-31. juli mega-poster-udstillingen ”In Their Own Write” – dansefotografier med dansernes egne tekster om billederne.

 

Sammen med tusindvis af deltagere, arrangører, lokale tovholdere, professionelle dansere og dansende skolebørn har vi igennem årene vist, at dansen kan samle og skabe fællesskaber, kan udfordre og underholde og ikke mindst skabe glæde blandt tusindvis af mennesker. Og vi håber og opfordrer til, at fejringen af Dansens Dag fortsætter!

 

Dansens Dag har hvert år et internationalt budskab: se Internationalt budskab fra 2014 her

 

- se billedgalleri for 2014 her

- se og lær Årets Dans 2014 her

- læs afslutningsrapporten for Dans24syv inklusive Dansens Dag 2014 her

 
Modtag nyhedsbreve
-klik her
   
 
Dansens Dag – DANSEhallerne – Pasteursvej 14 – 1799 København V – info@dansensdag.dk Dans24syv arrangerer Dansens Dag i 2012, 2013 og 2014