til forsiden
 

PLAKATKONKURRENCE DANSENS DAG 2014

 

OG VINDEREN ER.....

Pauline Drasbæk med denne plakat

 

 

OM KONKURRENCEN

I forbindelse med afholdelse af den internationale Dansens Dag d. 29. april udskrives der konkurrence om at designe årets plakat. Plakaten vil blive brugt landsdækkende, som årets officielle Dansens Dag-plakat.

 

Dansens Dag er en årlig begivenhed, hvor der sættes fokus på al slags dans, og dagen er for både amatører og professionelle. Over hele landet bliver dagen og dansen synliggjort ved bl.a. at komme ud i det offentlige rum, hvor den er tilgængelig for alle.

Dansens Dag blev første gang fejret i 1982. Det skete efter ITI (International Theatre Institute, en organisation knyttet til UNESCO) havde udråbt dagen til at være international mærkedag for dans. Dagen falder på fødselsdagen for Jean-Georges Noverre (1727-1810), den franske koreograf, balletmester og fornyer af dans.

Overordnet er formålet med Dansens Dag at samle alle danseformer på netop d. 29. april, for at fejre kunstformen og belyse dens universalitet og egenskab til at krydse alle politiske, kulturelle og etniske grænser og at forene folk i fred og venskab gennem et fælles sprog: DANS!

 

Bag de mange aktiviteter står Dans24syv, der har sekretariat i Dansehallerne i København.

 

OPGAVE

Dans24syv ønsker en plakat, der illustrerer bevægelse og danseglæde. Plakaten skal være indbydende og imødekommende i sit udtryk. Plakaten skal bruges i hele landet og skal henvende sig til alle aldersgrupper. Og endelig skal plakaten illustrere Dansens Dags mangfoldighed. Dansens Dag har stor geografisk spredning, favner alle dansestilarter og professionelle og amatører.

 

DELTAGELSE

Alle kan deltage i plakatkonkurrencen. Hver deltager må max. indsende tre løsningsforslag.

Undtaget er dog personer med tilknytning til Dans24syv og Dansens Dag-sekretariatet, personer der har været med til at formulere konkurrencen og dommerkomiteen.

 

KONKURRENCEGRUNDLAG

Dans24syv ønsker at inddrage så mange som muligt i udbredelsen af dansen og Dansens Dag. Vi ønsker at deltagerne får ejerskab i projektet, bl.a. ved at få mulighed for at sætte eget præg på den visuelle side af Dansens Dag.

 

HVAD SKAL PLAKATEN INDEHOLDE:

Dansens Dag-logo skal fremgå stort og tydeligt

Logoet må ikke strækkes eller ’vrides’, og farven må ikke ændres

Årstal: 2014

 

Dans24syv, Dansehallerne og Nordea-fondens logo, (f.eks. i bunden). Det er valgfrit i hvilken farve man vil benytte Dans24syv logoet

Download logopakke her

 

LØSNINGSFORSLAG

Løsningsforslaget skal være en plakat i A2 højformat.

Det er vigtigt at tage højde for, at plakatdesignet skal kunne anvendes som gennemgående motiv på andet materiale, der skal markedsføre Dansens Dag 2014.

 

Plakatens motiv skal således kunne bruges til følgende formater:

Programforside A4

Plakat i A3 højformat

Plakat i A1 højformat

Avisannoncer - 2 spalter x (H) 150 mm. i 4 farver

Postkort A6 format

 

Det forventes, at vinderen af konkurrencen efterfølgende står for at skalere plakaten til de nævnte formater uden ekstra honorar.

Dans24syv forbeholder sig ret til, i tæt samarbejde med vinderen, at kunne beskære/tilpasse plakatformatet, i det omfang dette måtte være nødvendigt.

 

PRÆMIE

Den udvalgte plakat bliver præmieret med kr. 10.000. Pengepræmien bliver indberettet til skat som et honorar.

 

DOMMERKOMITÉ

Dommerpanelet består af:

Anna Jacobsen, grafisk designer

Gerd Schottländer, dramaturg

Jørgen Smidstrup, grafisk designer

Sofie Luise Mønster, projektkoordinator Dans24syv

Anna Krarup, projektleder Dansens Dag og Dans24syv 

 

 

Dommerkomitéen gennemgår alle indkommende forslag og vil begrunde valget af vinderplakaten ved offentliggørelsen. Vinderen offentliggøres d. 25. november 2013.

 

Vinderen får direkte besked senest den 22. november 2013.

 

De ti bedste plakater vil efterfølgende blive udstillet i Dansehallerne, og alle de indsendte plakater vil blive offentliggjort på www.dansensdag.dkog www.dans24syv.dk

 

AFLEVERING

Forslag til plakat skal være Dans24syv i hænde senest den 30. oktober 2013 kl. 12.00

Plakatforslaget skal være tydeligt mærket med navn og adresse, samt privat telefon nr. Sammen med plakatforslaget bedes vedlagt en kort beskrivelse af idéen til brug for dommerkomitéen. Beskrivelsen må max fylde en halv A4 side.

 

Plakatforslaget sendes i 2 eksemplarer i formatet A3 som print. Derudover skal plakatforslaget sendes som pdf samt som JPEG (254 x 360 px (b x h) til brug på website)pr. mail til slm@dansehallerne.dk

 

Plakatforslaget sendes til:

 

Dans24syv

Dansehallerne

Pasteursvej 14

1799 København V

 

 

INFORMATION

Spørgsmål om konkurrencen kan stilles til Sofie Luise Mønster  slm@dansehallerne.dk eller tlf. 33 88 80 46

 

OPHAVSRET

Dans24syv forudsætter ved indleveringen til konkurrencen, at forslagsstiller har den fulde ophavsret til det indleverede forslag. Dans24syv forbeholder sig retten til at udstille de indsendte forslag i Dansehallerne og/eller på websites efter deadline for indlevering. Enhver tvist omkring ophavsret af det præmierede forslag er et mellemværende mellem ophavsretshaver og den krænkede og er Dans24syv uvedkommende. Ved præmieringen overdrager forslagsstiller den fulde brugsret over det indleverede forslag til Dans24syv.

 

(Vi forbeholder os ret til at fravælge de indsendte forslag, hvis juryen vurderer, at kvaliteten ikke lever op til den ønskede standard)

 
Modtag nyhedsbreve
-klik her
   
 
Dansens Dag – DANSEhallerne – Pasteursvej 14 – 1799 København V – info@dansensdag.dk Dans24syv arrangerer Dansens Dag i 2012, 2013 og 2014