til forsiden
 
Nordea-fonden støtter projekt Dans24syv med 7 millioner kroner!


Nordea-fonden støtter projekt Dans24syv med 7 millioner kroner!
– Dansens Dag er projektets spydspids.

Med projektet Dans24syv vil Dansens Hus allerede fra denne sommer byde endnu flere op til dans i alle afkroge af landet. Projektet kommer til at involvere over 100.000 deltagere, løber over tre år, og er støttet af Nordea-fonden med 7 mio. kr.
Dansens Dage er i løbet af 2009, 2010 og 2011 vokset markant i kraft af en 3-årig bevilling fra Nordea-fonden. Denne indsats på danseområdet skal fortsætte, så fejringen af Dansens Dag og det unikke netværk, der favner både amatører og professionelle dansere samt danseudøvere fra alle tænkelige dansegenrer, kan udvikles og vokse sig endnu større. Mange steder er Dansens Dag nu også kommet i de kommunale kalendere. Den forankring, som projektet er ved at få lokalt rundt omkring i landet, må vi holde fast i og bygge videre på.

Hvor Dansens Dag(e) isoleret set risikerer at blive en enkeltstående begivenhed en enkelt gang om året, vil Dans24syv sætte fokus på dans 7 dage om ugen, 24 timer i døgnet, hele året rundt. Dans24syv skal få dansen ud til den brede befolkning, der ikke normalt danser, samt styrke de netværk og aktiviteter, der allerede er opbygget omkring Dansens Dag(e), og som har samlet tusindvis af mennesker de seneste år. Dans skal forankres rundt om i landet, både i byerne og i landzonerne. Dans skal integreres som fysisk aktivitet og bevægelse, og dans som kunstform skal gøres tilgængelig.

Målet for Dans24syv er synliggørelsen og udbredelsen af dans med et helt særligt fokus på forankring af dans hele året rundt – ikke mindst til gavn for sundhed og socialt samvær. Projektet rummer en række aktiviteter:

• Dance Attacks – en koncentreret Dansens Dag-indsats i fem kommuner pr. år over tre år, i alt 15 kommuner, som skal skabe nye, stærke kraftcentre for dans rundt om i landet.
• Dansebusserne – busser med professionelle dansere kører rundt i landet og tilbyder workshops og undervisning i dans til skoler, børnehaver, klubber mv.
• Årets Dans – udvælges via en landsdækkende konkurrence, danses i hele landet på Dansens Dag og fungerer som en fælles signatur for projektet.
• Begivenhedsnedslag i løbet af året, hvor dans synliggøres på f.eks. Kulturnatten, Roskilde-festivalen, Aarhus Festuge mv.
• Dance Flash Mobs – hvor tusindvis af mennesker på Dansens Dag mødes på offentlige steder og danser Årets Dans, organiseret af lokale danseskoler.
• 60secondsdance.dk – en international online dansefilmkonkurrence, som skal udbrede videodansen yderligere og synliggøre denne digitale platform for dans.
• Nordea-fondens Dansepulje – kan søges til lokale aktiviteter på Dansens Dag.

Det er også vores håb, at Dans24syv vil kunne skabe så stærke resultater, at man fra år 2014, når projektet slutter, vil finde de nødvendige offentlige midler til at drive aktiviteterne videre.

Dette betyder, at vi de kommende måneder er i en overgangsfase, hvor der vil være ændringer på www.dansensdage.dk, der bliver oprettet en Dans24syv hjemmeside og vi skal i august være med på Kulturhavn i København. Stadig vil hovedaktiviteten være Dansens Dag, og meget vil fortsætte som i kender det, så følg med på nyhedsbrevet for nyheder, opdateringer og nye tiltag!
 

 
Modtag nyhedsbreve
-klik her
Dans på farten

Dans på farten

På Dansens Dag 2012 blev togpassagerer overrasket af festlige danseindslag på perronerne. Dette mundede ud i en forrygende flash mob på Kbh's Hovedbanegård.

 

Se flere billeder her.

   
 
Dansens Dag – DANSEhallerne – Pasteursvej 14 – 1799 København V – info@dansensdag.dk Dans24syv arrangerer Dansens Dag i 2012, 2013 og 2014