til forsiden
 
Dance Attack 2014

Fem danske kommuner sætter dans på dagsordenen.

Fem danske kommuner får nu mulighed for at give deres borgere mere dans på programmet. De er nemlig blevet udnævnt til Dance Attack-kommuner i 2014 og kan dermed sætte gang i en række danseaktiviteter. De fem kommuner er Lemvig, Kolding, Svendborg, Høje Taastrup og Københavns Kommune.  

 

På programmet i de fem kommuner er blandt andet besøg af Dansebanden, en gruppe af professionelle dansere, der i løbet af en uge vil besøge kommunernes skoler og undervise børnene i dans. Børnene vil blandt andet lære en fællesdans, som danses af tusindvis af børn i hele landet på Dansens Dag d. 29. april. Dansebandens besøg vil munde ud i en gigantisk danse flash mob, hvor flere hundrede børn fra kommunens skoler bryder ud i dans – forhåbentlig til stor overraskelse for de forbipasserende! 

 

Med Dance Attack-udnævnelsen følger også økonomisk støtte til at afholde Dansens Dag d. 29. april, en dag hvor dansen fejres over hele verden. Det betyder, at kommunens borgere vil kunne opleve masser af danseaktiviteter i dagene omkring d. 29. april.

 

Og endelig tilbydes alle kommunens idrætslærere en workshop i dans, der skal gøre dem bedre rustede til at undervise i dans i idrætstimerne.

 

Om Dance Attack

Dance Attack-initiativet er sat i verden for at styrke det lokale dansenetværk og få endnu flere mennesker til at møde dansen. Udover at sætte gang i de konkrete danseaktiviteter vil kommunerne således også sætte strategisk fokus på dans og indgå i et fagligt sparrings-forløb med Dansehallerne. Dance Attack er støttet af Nordea-fonden som en del af Dans24syv; initiativet blev lanceret første gang i 2012, og kører nu for tredje og sidste gang.

 

Dance Attack-kommunerne i 2013 er: Holstebro, Vejle, Kerteminde, Odsherred og Slagelse Kommune.

Dance Attack-kommunerne i 2012 var: Mariagerfjord, Horsens, Odense, Kalundborg og Helsingør kommune.

Alle danske kommuner kunne indtil 23. september 2013 søge om at blive Dance Attack-kommuner. Læs mere om tilbuddet her.

 
Modtag nyhedsbreve
-klik her
Dans på farten

Dans på farten

På Dansens Dag 2012 blev togpassagerer overrasket af festlige danseindslag på perronerne. Dette mundede ud i en forrygende flash mob på Kbh's Hovedbanegård.

 

Se flere billeder her.

   
 
Dansens Dag – DANSEhallerne – Pasteursvej 14 – 1799 København V – info@dansensdag.dk Dans24syv arrangerer Dansens Dag i 2012, 2013 og 2014